Van Zwijndrecht naar Gorinchem

Eind 2015 werd een kleine groep vluchtelingen opgevangen in een noodopvanglocatie in Zwijndrecht. Vanuit de gereformeerde gemeente van Zwijndrecht werd er contact gezocht met deze groep. Er ontstonden goede, persoonlijke relaties tussen de (christelijke) vluchtelingen en gemeenteleden. Begin 2016 werden de vluchtelingen echter overgeplaatst naar een noodopvanglocatie in Gorinchem. Door de reisafstand werd het moeilijker om de contacten te onderhouden. Vanuit de gereformeerde gemeente in Zwijndrecht werd daarom contact gezocht met de gereformeerde gemeente in Gorinchem met de vraag of zij misschien iets konden betekenen voor deze vluchtelingen. Naar aanleiding van deze vraag gingen enkele gemeenteleden uit Gorinchem op bezoek in de noodopvang, om de vluchtelingen welkom te heten namens de kerk. De vluchtelingen werden uitgenodigd bij enkele gemeenteleden thuis en de kerkdiensten. Inmiddels zijn de leden van de gereformeerde gemeente Gorinchem graag geziene bezoekers in de noodopvang.

Zomaar een mooi voorbeeld hoe de christelijke gemeente, heel kleinschalig, een naaste kan zijn voor vluchtelingen.